BDSZ

Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete

2024.02.08-án került sor az 1946. évi széncsata 78. évfordulója alkalmából rendezett koszorúzási megemlékezésre a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal épülete előtt. A BDSZ-t Rabi Ferenc elnök képviselte. Beszédet mondott Dobor István a BDSZ Nógrádi Bányász Nyugdíjas Bizottság elnöke.

Oroszlány községből várossá nyilvánítása 1954. február 1-jén történt. A megemlékező ünnepségen kiemelték a szénbányászat szerepét a várossá válásban és a kultúrális közösségi életéhez történő hozzájárulását. Az időkapszula elhelyezése a város központjában, a Művelődési Központ előtti téren a Bányászok szobor talpazatánál történt, majd színvonalas megemlékezések és kultúrális műsorok kerültek lebonyolításra. A BDSZ orzságos és helyi szervezetének tagjai is jelen voltak az ünnepségen.

 

A Borsodi Bányászok Területi Tagozata Farkaslyuki Alapszervezet autóbuszos kirándulást szervez Görögországba. Jelentkezési információk ITT olvashatók.

A mai napon a Villamosenergia-ipari Alágazati Párbeszéd Bizottságban folytatott szociális párbeszéd eredményeként, a Villamosenergia-ipari Társaságok Munkaadói Szövetsége, valamint az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége és a Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete aláírta a Villamosenergia-ipari Bér és Szociális Megállapodást, amely ITT olvasható. Az aláírók döntéshozó testületeinek el kell fogadniuk a végleges szöveget, azután lehet kezdeményezni az országos kiterjesztését az ágazati kollektív szerződés részeként.

Az OBNYA küldött értekezletén 4 napirendi pontot tárgyaltak a megjelentek! Elfogadták a 2023 év beszámolóját,a pénzügyi felhasználást, megtervezték az idei év programjait és a költségeket!

IMG 20240130 145527