BDSZ

Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete

A Magyar Könnyűipari Szövetség is részt vesz a 2022. őszén indul a Green Deal Leather, azaz Zöld átmenet a bőriparban című, uniós támogatású projektben, amely a bőripari ágazat két kulcsfontosságú kérdésével foglalkozik: a munkahelyi biztonsággal és a bőr karbon-lábnyomával.
A 21 hónapos futamidejű projekt keretében a partnerek felmérések és hivatalos információk, valamint interjúk és más megfelelő csatornák segítségével gyűjtik össze a szükséges adatokat mindkét témában, hogy az ágazati szereplők és az érdekelt felek számára mindkét projektszakaszra vonatkozóan információkat szolgáltathassanak. A 7 országban megvalósuló, az ágazat vállalatainak és munkavállalóinak több mint 80%-át lefedő kezdeményezést szociális párbeszéd révén fejlesztik majd tovább. A kiválasztott témákról két nemzetközi workshopot szerveznek, a nyomtatott és videón felvett anyagokat egy erre a célra létrehozott, az egész EU-ra kiterjedő kampány keretében terjesztik. A projektet egy 2024-re tervezett brüsszeli zárókonferencia fogja összefoglalni az eredmények bemutatásával.

Bővebben ...

Hagyományosan 2023-ban is megrendezzük a Könnyűipari Szakmai Napot.

Meghívó

Program

A Magyar Könnyűipari Szövetség a BDSZ nagytermében rendezte meg a PROGAR Fórumot, amelyen mintegy 50 résztvevő, valamint a gyártók mellett munkaruha beszerzésre vonatkozó tendereket kiíró nagy cégek is képviseltették magukat. Az előadások az MKSZ honlapján (http://www.mksz.org/) is megtalálhatóak majd.

PROGART

csoport (Egyedi)

A székházunk aulájában található emléktáblánál, melyet a munkásmozgalomért életüket áldozó bőripari dolgozóknak állítottunk, tartottuk meg idén is megemlékezésünket. Sulyokné Kruspán Rozália alelnök asszony bevezető szavai után Cseh Zsuzsanna múltidéző szavait hallgathatták meg a résztvevők.

montage Egyedi

"PRO FASHION" Ruhaipari Szakmai Nap
Digitalizáció a textil- és ruhaiparban szakmai nap

Kedves Tagunk! Kedves Partnerünk!

Ezúton tisztelettel hívjuk a 2022. szeptember 23-i szakmai rendezvényre.

Időpont: 2022. szeptember 23. 10:00h

Helyszín: Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar, 1034 Budapest, Doberdó u. 6.

Bővebben ...