BDSZ

Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete

A Samsonita Hungária Kft-nél 2022. május 1-től ismételt béremelésre került sor.
A fizikai dolgozók 10 %-os, a szellemi munkavállalók 8 %-os, a formázók 20 %-os (plusz év végén 10 % prémium) béremelésben részesültek.

Lépéskényszerben a hazai textil- és ruházati ipar szakmai konferencia, TMTE Küldöttközgyűlés

A szakmai rendezvényen bemutatásra került az Európai Textil Stratégia, az MKSZ-BDSZ közös projektje a TEX2GREEN GINOP pályázat eredményei, a könnyűipari fenntarthatósági kihívások kezelése, a TMTE online tudásmenedzsment platformja, valamint a szakképzés jelenlegi helyzete, szakképzés fejlesztési lehetőségei, diákmunkák. A szakmai rendezvényt kitüntetések átadása követte.

A rendezvényt követően a TMTE megtartotta LIII. Tisztújító Küldöttközgyűlését, amelyen megválasztották az egyesület új elnökét, tisztségviselőit. Az új elnök Csanák Edit egyetemi docens.
A rendezvényeken szakszervezetünket Beőthy-Fehér Szabolcs tanácsos kolléga képviselte.

BőripariA Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a Magyar Könnyűipari Szövetség (MKSZ) szervezésében valósult meg a bőripari szakmai rendezvény.
A program célja a szakmai együttműködési lehetőségek feltárása, a foglalkoztatás és a szakember-utánpótlás elősegítése, a gyakorlati képzés fejlesztése valamint a szociális párbeszéd erősítése.
Bemutatásra került az európai uniós támogatással megvalósuló bőripari ERICA projekt eredményei, valamint a MOME Bőrműhelye is.
A rendezvény részletes programja itt érhető el.

Koszoruzas3 900x675

A Bőripari Szakszervezet hagyományát folytatva a Bőripari Mártírjaink emléktáblájánál tartottunk meg koszorúzási megemlékezésünket.