BDSZ

Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete

Az Ajka Városi Bányász Fúvószenekar Egyesület Centenáriumi Díszközgyűlést tartott Ajkán a Bányászati Múzeumban a Fúvószenekar 100 éves évfordulója alkalmából.
Az ünnepség során átadásra kerültek a hűséges zenészek számára a „Muzsikáért” érdemérmek, megemlékeztek a zenekar 100 év történelméről, valamint bejelentették az eredeti nevünk visszavételét, amely a következő volt: Ajka-Csingervölgyi Zeneegylet Fúvószenekara. A köszöntő beszédet Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter mondta, a BDSZ-t Rabi Ferenc elnök képviselte, aki Művészeti Nívódíj kitüntetést adományozott az együttesnek és a Szücs Krisztián karnagynak.

Képkivágás4

Fotó: Gyarmati László

Bővebben ...

Az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület 115. KÜLDÖTTGYŰLÉSE 2024. május 11-én, szombaton 11:00 órakor került megrendezésre az SZTFH-MÁFI Dísztermében. A rendezvényen Rabi Ferenc BDSZ elnök mondott rövid köszöntőt.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség és a „Főcze Lajos Alapítvány a Munkavédelmi Képviselőkért" a Munkabalesetben megrokkantak és elhunytak Emléknapja alkalmából megemlékezést és gyertyagyújtást szervezett a Munkában megrokkantak és elhunytak emlékművénél. A BDSZ Beőthy-Fehér Szabolcs és Szabó Tibor képviselte.

A Szuhavölgyi Bányászlakta Települések Szövetsége szervezésében valósult meg a mai napon Izsófalván "Milyen a bányász élete...?" címmel szavalóverseny.  A tanárok és az intézményvezetők, a vendégek elismeréssel nyilatkoztak a rendezvényről. Kötelezően választott volt a bányász, szabadon választott a klasszikus költők versei. Nevezők száma: 21 fő, rendezvényen résztvevők száma meghaladta a 100 főt.

DSCN4553