BDSZ

Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete

A Szuhavölgyi Bányászlakta Települések Szövetsége, Izsófalva Nagyközség Önkormányzata, és az Izsó Miklós Művelődési Ház szervezésében 2022. október 1-én megtartott 21. Bányász Dalostalálkozó sikeresen lezajlott.

A rendezvényen megjelent és a megnyitó keretén belül beszédet mondott Szabó Gergely, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Közgyűlés Alelnöke, illetve Demeter Zoltán Országgyűlési Képviselő is.

A meghívott 14 dalkörből 10 csoport vett részt, összesen 140 fővel. A 4 távolmaradó dalkör betegség, illetve már előre leegyeztetett fellépés miatt nem tudott részt venni a Találkozón. A dalkörök ez évben is színvonalas műsort adtak elő. Egy újonnan alakult csoport is részt vett rendezvényen, a Felsőtelekesi Népdalkör.

A találkozó megrendezését a BDSZ is támogatta.

Dalostalakozo2

Az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával rendezte meg a magyarországi bányászati és kohászati múzeumok harmadik konferenciáját. A rendezvény előadói, résztvevői helyzetértékelést adtak a múzeumi módszerek, fejlesztések lehetőségeiről, a bányászati-, kohászati kiállítóhelyek munkájának összehangolásáról, az együttműködés lehetőségeiről. A rendezvényen szakszervezetünket Beőthy-Fehér Szabolcs nemzetközi titkár képviselte.

 

20220625 145754

A Hét község önkormányzati teraszán került megrendezésre a Tó-party. A BDSZ támogatásával is megvalósult rendezvényen fellépett a Nekézsenyi hagyományőrző Nótakör és Citerazenkar, valamint a Sátai Idősek Klubjának Dalos köre. A BDSZ-t Rabi Ferenc elnök képviselte.

Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület az Országos Erdészeti Egyesülettel és Tatabánya Megyei jogú Város Önkormányzatával közösen Országos Bányász – Kohász – Erdész Találkozót szervezett Tatabányán, 2022. június 17-19. között.

A Május 1. parkban rendezett fúvószenekari fesztivált a BDSZ is támogatta.

https://www.facebook.com/ombke.tatabanya

https://www.kemma.hu/galeria/xi-orszagos-banyasz-kohasz-erdesz-talalkozo-tatabanyan/4

 VasasM4