BDSZ

Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete

Dalostalakozo2

20220625 145754

A Hét község önkormányzati teraszán került megrendezésre a Tó-party. A BDSZ támogatásával is megvalósult rendezvényen fellépett a Nekézsenyi hagyományőrző Nótakör és Citerazenkar, valamint a Sátai Idősek Klubjának Dalos köre. A BDSZ-t Rabi Ferenc elnök képviselte.

Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület az Országos Erdészeti Egyesülettel és Tatabánya Megyei jogú Város Önkormányzatával közösen Országos Bányász – Kohász – Erdész Találkozót szervezett Tatabányán, 2022. június 17-19. között.

A Május 1. parkban rendezett fúvószenekari fesztivált a BDSZ is támogatta.

https://www.facebook.com/ombke.tatabanya

https://www.kemma.hu/galeria/xi-orszagos-banyasz-kohasz-erdesz-talalkozo-tatabanyan/4

 VasasM4

Salgótarjánban rendezték meg a 100 éves város rendezvénysorozat keretében a Bányász-Kohász Juniális Fúvószenekari Találkozót hat fúvós együttes és a Kohász dalkör közreműködésével.
A menetzenét és bemutatkozó hangversenyeket közel ezer néző tekintette meg. A Kohász Művelődési Központ Egyesület és Hagyományápoló Egyesület szervezésében lebonyolított találkozót a város polgármestere, és Egyesület és a BDSZ elnöke nyitotta meg.

20220618 150236 900x900

Bővebben ...

Várpalotán a Thury-Várban rendezték meg a Várpalotai Bányász Kórus 100 éves fennállásának ünnepségét.
A hangversenyt Campanari-Talabér Márta polgármester asszony nyitotta meg. Fellépett a székelyudvarhelyi Balázs Ferenc Vegyeskar, az osztrák AGV Frantschach Wofsberg vegyeskórus, a székesfehérvári Alba Regia Vegyeskar és a Várpalotai Bányász Kórus. A Bányász Kórust a BDSZ Elnöki Elismerő Oklevél kitüntetésben részesítette.

Kórusok 900x675