BDSZ

Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete

A Nógrádi Bányász Nyugdíjas Bizottság szervezésében Kazáron került megrendezésre a Borbála napi ünnepség, melyen beszédet mondott Dobor István a Bizottság elnöke. A BDSZ Elnöki Dícsérő Oklevél kitüntetésben részesült Kővári Lászlóné Dorogháza és Széll Istvánné Nemti polgármester asszonya.

 

20211204 160514 900x1197

 

Bővebben ...

Az MVM Mátra Energia Zrt. Borbála napi ünnepsége a Bányász Hősök emlékművének koszorúzásával kezdődött, tisztelegve azok emléke előtt, akik szolgálat teljesítés közben vesztették életüket.
A megemlékezést követően kitüntetések átadására került sor.
A BDSZ Központját Rabi Ferenc elnök képviselte.

A Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat „MÁFI” székház  II. emeleti Díszterme adott otthont a 2021. évi Szt. Borbála napi központi ünnepségnek.

Hagyományosan a rendező szervezetek: Innovációs és Technológiai Minisztérium, Magyar Bányászati Szövetség, Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete és az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület.

Bővebben ...

FAC08086

A Nitrokémia Zrt. és az Uránipari Dolgozók Szakszervezete szervezésében Szent Borbála napi megemlékezésre került sor Gyöngyösorosziban. A gyöngyösoroszi ércbányászat befejezésének 35. évfordulója alkalmából a bányászat és bányászok emlékére állított emlékmű avatása is megtörtént.
A megnyitót – megemlékezés a Gyöngyösoroszi ércbányászatról - Papp Zoltán Andor (Nitrokémia Zrt.– projektmérnök) tartotta, melyet Rabi Ferenc BDSZ elnök Szent Borbála napi megemlékezése követett.
A gyöngyösoroszi ércbányászat és bányászok emlékére állított emlékművet Utassy Vilmos (Egri Főegyházmegye - plébános – c. kanonok) szentelte meg.
A koszorúzást követő pohárköszöntőt Tóth Csaba (Nitrokémia Zrt. vezérigazgatója) mondta.

IMG