BDSZ

Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete

Meghívást kaptunk a Samsonite Hungary Kft. nyugdíjas alapszervezetétől az idei év taggyűlésére, ahol a BDSZ-t Rabi Ferenc elnök és Sulyokné Kruspán Rozália a Könnyűipari tagozat elnöke képviselte. A vállalat a nyugdíjasai részére gyárlátogatást szervezett, ahol az 5-10-15 vagy akár 20 éve nyugdíjba ment munkavállalók is láthatták hogyan is folyik a termelés a mindennapokban. A taggyűlés egyik legfontosabb napirendi pontja az alapszervezeti választás volt. A közel 100 fős közösség ismételten Horváth Lászlóné Ancikát választotta meg képviselőjének. Gratulálunk neki!

442468574 473926455298640 4647103867704610418 n

A Móri Bányász Nyugdíjas Alapszervezet idén nevezett a Szent György napi Főzőversenyre, melyre Torma Lajos elnök is ellátogatott. "CUKI bácsi" volt frontmester volt a főszakács.

 

Idén is aktív részesei voltak az Oroszlányi Bányász nyugdíjasok a "Te szedd" akcióban! A kerékpárosokkal, gimisekkel a borbála klub tagjaival közösen 45 fő, több mint 63 ZSÁK SZEMETET gyűjtöttek! A zsákos embereket, pedig egy vadpörkölt és lekváros bukta várta a Bányász klubban!

Unger Péter a Mátrai Erőmű bükkábrányi bánya nyugalmazott igazgatója volt, aktívan részt vett a Bányász Nyugdíjas alapszervezet munkájában. Részt vett a Bükkábrányi Bányász Hagyományokért Egyesület megalapításában, vezetésében (betegségéig elnöke volt), a bányász eszközök kiállításában és beszerzésében.

Unger gyász

Az elmúlt hétvégén a Borsodi Bányászok Területi Tagozata Farkaslyuki Alapszervezet serényfalvai csoportja háromnapos kiránduláson vett részt Lengyelországban. Pénteki érkezés után vásárlással telt a délután. Szombaton a csoport meglátogatta a haláltábort Auschwitzban, vasárnap a sóbányát Wieliczkában. A kirándulók tartalmas hétvégét tudhatnak maguk mögött. 

received 777173701055431