BDSZ

Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete

A 145/1992. (XI. 4.) Korm. rendelet (https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=99200145.kor) - a nyugdíjas bányászok szénjárandóságának pénzbeli megváltásáról - 2. §-a szerint „A pénzbeli szénjárandóság éves összege a tárgyévet megelőző évre megállapított szénjárandóság összege, korrigálva a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett, tárgyév januárjára vonatkozó, tárgyévet megelőző év januárjához viszonyított szén fogyasztói árindex mértékével. Az így kiszámított éves összeg mértékét a bányászatért felelős miniszter minden év március 15-éig közli a központi nyugdíjbiztosítási szervvel.”
A BDSZ szakértője már március 16-án felvette a kapcsolatot a nyugdíjbiztosítóval – mint minden évben -, de még ők sem kaptak információt a 2023. évi szénjárandóság összegéről. Amint rendelkezésünkre áll ezen összeg nagysága, honlapunkon megjelentetjük és a nyugdíjas bányász alapszervezeteinket email-ben értesítjük.

 

Minden hónap utolsó vasárnapján közel 100 fővel az Oroszlányi Bányász Klubban 17 -21 óra között kerül megrendezésre a Tere-fere.TerefereOroszlany

 

FB IMG 1677575161941

A Borsodi Bányászok Területi Tagozata Farkaslyuki Nyugdíjas Alapszervezete kirándulást szerveztek Budapestre. Részt vettek egy tájékoztatón a BDSZ Székházában, valamint ellátogattak a Parlamentbe is.

Az ülésen a következő napirendi pontok kerültek megbeszélésre.

1. Tájékoztató a magyar gazdaságot ért negatív hatásokról, különös tekintettel az orosz-ukrán háborúra és a még mindig nem érkező Uniós forrásokra, továbbá a Magyar Szakszervezeti Szövetség közelgő választói Kongresszusáról és a Szövetség 2023. évi feladatairól.

Bővebben ...